Keep it safe from… ME! The Summer of Fear, zo wordt ook wel gerefereerd aan de zomer van 2016. Aangezien ik al een tijdje structureel de headlines van de Nederlandse kranten verzamel, lijkt deze benaming ook geen overdreven mediatitel. De woorden angst, dreiging, terreur en oorlog hebben een plaats in ons dagelijkse vocabulaire ingenomen en ondanks dat we nog nooit in zo een welvarend voorspoedig en veilig tijdperk hebben geleefd is de emotie van de tijdsgeest alles behalve in jubelstemming en dat zal de komende jaren eerder versterken dan afzwakken.

Veiligheid in een hééééle brede context zal ook een hot issue zijn. Maar om je te beschermen tegen wie? Tegen de vijand, het kwaad, tegen verdriet schade en verlies. Maar in dat laatste hoeft niet altijd een dreiging te zijn die van buiten komt… Sterker nog in mijn geval is veel materieel verlies een lineair gevolg van mijn warhoofdige zelf, van het geren en gevlieg van hot naar her en weer terug met daarbij 13 to do lists persoonlijk en zakelijk die en passant ook afgevinkt moeten worden. Dat gaat niet , nou ja dat gaat wel aardig, maar die pressure cooker wil nog wel eens te koste gaan van het op slot zetten van mijn fiets, mijn biebboeken op tijd terug brengen, het nakomen van allle tandartsafsrpaken van ons gezin.

Gebrek aan focus en ik ben niet de enige. En jubel dan ook alle nieuwe concepten en producttrends toe, die in het leven zijn geroepen zijn om de zwevers en dromers onder ons te behoeden voor verlies of diefstal.

Mijn top 3 favoriete gadgets voor het item waar ik er minimaal 2 per jaar van verlies; de zonnebril:

#1 Queen Cord   Was het touwtje aan je bril ooit super goofy. De nieuwe queen cords brengen je bril in veiligheid volgens de laatste mode.

#2 Tzukuri  Een bril met een tracker. Dus als je hem kwijt bent is ie altijd weer terug te vinden, ik wil graag ook een tskuri voor mijn sjaals, handschoenen en fietssleutels.

#3 Finger Chip  Maar in het kader van de bodyhack movement, een chip in je vinger raak je ook niet kwijt en is de meest ideale sleutel. ET Phone home wordt eindelijk realiteit.